GNM Sweden AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Rally America / Lorne Trezise.
© Rally America / Lorne Trezise.
Mikael Johansson åkte under 2008 med bl.a. Kyle Sarasin i USA.
Vem kör vad i rallyskogen 2009, del5.

I del fem ska vi försöka nå en bit längre norr ut i landet, men vi inleder ändå långt söder över.
Skillingarydsföraren Andreas Magnusson har redan varit med i vår "Vem kör vad" serie. Men för ett par veckor sedan kom ett mail från teamet, de hade ändrat sig lite i planeringen.
- Vi åker inte vintersäsongen i år!
Vår första tävling blir nog i England. Sen får vi se hur det går där. Lyckas vi bra kanske vi försöker lägga mer krut på att köra fler tävlingar där.
- Dom krabblar till det lite för mycket i SM-serien! Vad det gäller Mitsubishi Cupen vet vi inget! Och vi är inte ensamma, ingen annan verkar heller veta något om den. Så vi tar det lite lugnt i början får vi se vart vi lägger prioriteten under året. (dock har info om cupen kommit efter teamets mail, reds. anm.)

En bit norr ut, närmare bestämt Lidingö och Stockholm hittar vi Ola Parkheden, han avslutade 2008 års säsong med Marknadsnatta tillsammans med sin VW Golf. Vad blir det nu?
- Teamet kommer att åka Supercupen samt Rallymästerskapet i Mellansverige. Vi har klassat upp oss till A-förare och hoppas därmed kunna dra fördel av lite bättre vägar.
Och bilen?
- Bilen blir grundligt servad inför nästa säsong, detta innebär renoverade fjäderben, växellåda. Det blir även ny koppling samt nya drivaxlar. I övrigt kommer bilen att lättas något avslutar Ola.

I Smedjebacken hittar vi Mikael Johansson - känd och rutinerad kartläsare med många uppdrag.
- Planerna var att fortsätta i USA med Kyle Sarasin men det "ekonomiska läget" ser mörkt ut. Men jag har några möjligheter kvar och vi får se vad det kan bli, vore kul att få över någon svensk förare till USA också.
Här hemma i Sverige blir det fortsättning tillsammans med Jimmy Joge.
I vilka tävlingar kommer vi finna dig och Jimmy?
Vi kommer att sikta på att försvara SM-guldet i grupp N 4WD och i övrigt kommer vi åka Super Cupen och Mitsubishi EVO Challenge. Vi kommer inleda året med test hos Depå Grande i Rissna och där efter åka tävling, Offerdalingen innan det blir SM start i Värmland.

I östersund har just Joakim Nyman visat upp sin nya bil och satsning för 2009.
- Vi har precis gjort klart ett samarbete med Malte på "Team momangen Rallyrent" där vi hyr en Mitsubishi EVO IX under året. Vi Jobbar för fullt med att knyta ihop budgeten för att kunna genomföra hela SM säsongen samt förhoppningsvis någon form av utlandsstart.
Och ni har redan hunnit testa bilen och känna på fyrhjulsdriften?
- Förberedelserna för säsongen har hittills varit små. Men vi gjorde ett test hos Depå Grande senast i lördags som gick över förväntan. Bosse Holmstrand som tidigare åkt med ett antal 4wd-förare var mycket nöjd och kände att jag lärde mig bilen snabbt och utnyttjade den på rätt sätt.
Vi kommer även att köra ett test på fredag och avsluta det med Offerdalingen på lördag som ett sista genrep inför SM starten. I övrigt är det fullt fokus på fysiken med mycket träning på gym och ute på längdskidspåret avslutar Nyman.

Med klubbadress Vännäs MK hittar vi en ny Fordåkare. Nils Fransson byter VOC mot otrimmade Ford.
- Säsongen 2009 kommer som du säger att avverkas i en Ford Fiesta grupp N. SM serien och Fordcupen har vi tänkt lägga fokus på. Bilen köpte vi efter sista tävlingen i Skänninge, det är Andreas Sjölander vi köpt bilen av. Dock nu omlackad till teamfärgen gul och diverse justeringar har redan gjorts.
Och din bror Emil fortsätter i VOC eller byter också han klass?
- Han tar över den Volvo 940 som jag blev trea med i VOC Sverigeserien 2008. Han fortsätter med Sverigeserien för Volvo Original som största prioritet.
Har du hunnit testa Forden något än?
Premiär tävling med Forden blev 28 december när Vännäs MK anordnade Stärkesmarkrundan, blev en femteplats i klassen - 11 sekunder från vinnaren.

Tidigare artikel i ämnet;
*
Vem kör vad i rallyskogen 2009, del4.
* Vem kör vad i rallyskogen 2009, del3.
* Vem kör vad i rallyskogen 2009, del2.
* Vem kör vad i rallyskogen 2009, del1.

Publicerad: 2009-01-12 21:34


Rådström leder stort i Rally Bohemia.
© Vandraq Studio.Jari Huttunen håller ledningen i Rally Bohemia efter dagens 11 specialsträckor i Tjeckien, finländaren i en Hyundai i20 R5 imponerar där han håller hemmahoppet Jan Kopecky tävlandes för Skoda Motorsport bakom.

Jari och Jan håller en god kamp i täten, 0,6 sekunder mellan dem inför söndagens sju sp...

Publicerad: 2020-07-11 22:37


Saarinen ny mästare när Slottssprinten Rally-Light avgjordes.
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, en miniversion av den svenska sommarklassikern vid Ericsbergs Slott för Katrineholm MK. Med stora restriktioner kunde tävlingen genomföras och det blev ett lyckat arrangemang även om det var tomt både på serviceplatsen och runt Ericsbergs Slott där det annars brukar vara ...

Publicerad: 2020-07-11 21:42


WebTV & Resultat från Slottssprinten Rally-Light!
© emotorsport.seSlottssprinten Rally-Light, ett helt publikfritt rally med en sträcka om 2,5km som körs tre gånger. Extra spänning när bara de två snabbaste åken räknas samman.

För att den uteblivna publiken ändå ska få en skymt av tävlingen så sänds det sista partiet live med tre kameror som går ut i Web TV sä...

Publicerad: 2020-07-10 19:55


Rådström visade klass på shakedown, dags för start i Rally Bohemia.
© Rådström Motorsport.Försenad start på Tjeckiska Mästerskapet när Rally Bohemia körs i helgen, på Skodas hemmaplan är Jan Kopecky favorit på märkets hemmaplan, han var tvåa på shakedown bakom Österrikaren Simon Wagner. Topp fyra körde alla senaste versionen av Skoda Fabia R5 där Filip Mares och Petr Semerad var bakom. I...

Publicerad: 2020-07-10 18:54


Nystart av säsongen, Victor & Jonas redo för Slottssprinten.
© Victor Karlsson.På Lördag är teamet på plats i Katrineholm där den populära tävlingen Slottssprinten ska avgöras på Ericsbergs Slott. En specialsträcka om 2,5km ska köras tre gånger där de två bästa tiderna räknas - tävlingen blir även lite av en nystart på säsongen 2020 eftersom det är 4,5 månad sedan vi kunnat tä...

Publicerad: 2020-07-10 14:35


Takamotos WRC-program klart, startar i Rally Estonia, avslutar i Rally Japan.
© Toyota Gazoo Racing.Efter Rallye Monte Carlo och Rally Sweden fick Takamoto Katsuta ett avbrott i tävlandet med Toyota Yaris WRC, ingen WRC start var planerad i Rally Mexico.

Sedan dess har inga tävlingar körts men nu när WRC serien vaknar upp och gör omstart kommer Takamoto köra Rally Estonia i september. Samtidigt...

Publicerad: 2020-07-10 10:50


Solberg gör asfaltdebut i Rom, kör EM premiären.
© Oliver Solberg Media Office.Oliver Solberg har vunnit på den högsta nivån i europeiska och amerikanska rallyn, men den framgången har alltid varit på grus. Senare denna månad kommer den 18-åriga Monster Energy-backade föraren att göra debut på asfalt när han startar Rally di Roma Capitale.

Lyckligtvis för Oliver åtnjöt ha...

Publicerad: 2020-07-10 10:42


Datumen klara för Midnattssolsrallyt 2021!
© emotorsport.seUnder onsdagen skulle årets Midnattssolsrallyt startat och pågått fram till lördag, men det blev inget av det när Corona pandemin slog till. Dels riktar sig rallyt till de äldre och intresset är stort bland dem som åldersmässigt närmar sig riskgruppen. Dels lockar rallyt numera utländskt deltagande,...

Publicerad: 2020-07-09 22:32


Publikfri men livesänd Slottssprinten Rally-Light på lördag med 70 åkare.
© emotorsport.seEn rejäl gallring krävdes för Katrineholm MK när de bjöd in till Slottssprinten Rally-Light. Den stora tävlingen fick ställas in, men när det gick att arrangera efter de gällande riktlinjerna valde klubben att göra en mindre version av sin tilltänkta sommarklassiker vid Ericsbergs Slott.

De 140-...

Publicerad: 2020-07-09 22:02


Dennis Rådström och Johan Johansson värmer upp inför Rally-EM i Tjeckien.
© Vandraq Studio.Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom. Dennis och Johan, som tävlar för det tjecki...

Publicerad: 2020-07-09 12:46


Tidigare nyheter:
Rallysporten på Gotland igång, Sommarspecial på lördag.
SMK Hörby, TV-Svängen ställs in för första gång sedan 1965.
TV-Svängen ställer in, ingen Historisk RM serie 2020.
Kalendern för Supercupen 2021 klar!
Vi ser tillbaka, foto från Midnattssolsrallyts senaste 11 år!
14 tävlingar i kalendern, antalet inbjudningar ökar!
Katsuta gör WRC start i Finland, kör Kokkola 400 Juhlaralli.
Fem tävlingar klara för Bilsport Rally Cup 2021.
M-Sport visar upp bilarna inför comebacken efter Corona pandemin.
Fler foto i arkivet, nu Kvarnrundan & Sapa Rallyt 2000.
Rallyrapport världen runt, så gick det i några av helgens rallyn.
Ny häftig designidé på Ford Puma WRC 2022!
Solklar seger för Tänak, perfekt genrep inför Rally Estonia.
VOC SverigeSerie 2020 måste tyvärr ställas in!
Carlsson avslutar årets rallysäsong, siktar på 2021.
Peugeot 208 Rally4 debuterar i helgen, 100 bilar sålda av R2 ersättaren.
WRC kalendern 2020 klar, återstart i Estland!
Fogdeby Rally med 2 startande till Slottssprinten!
M-Sport följer Hyundai, gör WRC comeback i Rally di Roma Capitale.
Nya problem för Rally EM, Barum Czech Rally Zlin ställs in.Nyhetsarkiv:
[
2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Bloggar:Nästa deltävling:
E-cupen:
Lill - Eken 12/09


Rally SM:
South Swedish Rally 31-01/08


Rally VM:
Rally Estonia 04-06/09


Svenska RallyCupen:
MECA Kullingstrofén 01/08
Foto från:
Arkivet 1997->.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Elektrikerna Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.sewww.Autodoc.Se
 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2020.