Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Händelserik final i VOC SverigeSerie.
PRESSRELEASE

Med bara tre av VOC Rallys totalt tolv pallplatser klara innan finaltävlingen var avgjord, så var laddningen på topp. Det blev också en tuff och händelserik final när klassen avslutade årets SverigeSerie Rally Rikspokalen i Örebro.

Ett talessätt i rally är att inget är klart förrän seriens sista rallys sista sträcka är avgjord. I en så tät och tuff klass som VOC Mekonomen Rally så är det mer än bara ett talesätt, det är en ren sanning.

Årets finaltävling i SverigeSerien, Rikspokalen i Örebro, bjöd på några speciella utmaningar. Den största bestod i att tävlingens första sträcka var väldigt lång och spelade därför en avgörande roll. En tuff utmaning att direkt på dagens första sträcka hitta det rätta tempot.

Redan klara SverigeSeriesegrarna Emil och Sofie tog ytterligare seger

Hela den här säsongen har varit unge supertalangen Emil Bergkvists i VOC Mekonomen Rallys högsta elitklass, och senare på säsongen också i SM i otrimmat tvåhjulsdrivet.

– Men den här helgen var det nära att det gick fel redan på dagens första sträcka. Det var en ladugård som någon byggt på ett lite dumt ställe, skrattar Emil. Men, Volvobilarna är tåliga och smällen blev inte så hård så det var bara att fortsätta. Vi lyckades faktiskt ändå vinna sträckan.

Emil med CoDriver Sofie Lundmark vann den här dagen med ”bara” 14 sekunder och det före en sällan sedd gäst i SverigeSerien, Magnus Olsson från Järbo, som för övrigt också hade en närkontakt med samma vägg.

– Det är faktiskt så länge sedan jag senast körde SverigeSerien att jag inte kommer ihåg vilket år det var. Men det här gav mersmak. Jag ska försöka att få ihop en satsning på full säsong redan nästa år, säger Magnus.

Sista pallplatsen i Elit A tog den alltid lika glade värmlänningen Pär Nordahl och han hann faktiskt med en sträckseger på dagens andra sträcka på vägen.

Tuffare blev dagen för Kristoffer Karlsson. Han åkte av ordentligt på SS1, slog i en brunn så illa att det tråkigt nog blev ambulansfärd för Kristoffer och CoDriver Albin Timell. De klarade sig dock bra och fick åka hem efter observation men en fraktur hos Kristoffer hindrar honom från att åka rallybil i några veckor.

Extra surt är detta för paret som inte bara tappade en säker pallplats i SverigeSeriens Elit A i smällen utan som med detta med största sannolikhet är tvungna att avstå finalen i Nordic West Euro Cup i Österrike om tre veckor, och därmed riskerar att tappa en tämligen säker seger i den serien.

– I totaltabellen för 2013 så var Emil Bergkvist och Sofie Lundmark redan klara segrare. Andraplatsen knep fjolårssegraren Arne Rådström med CoDriver Thomas Nilsson. Och den sista pallplatsen tog en annan av klassens unga jättetalanger, Anton Brorsson som har David Arhusiander i sin högerstol, sammanfattar klassansvarig Roger Fransson.


Victor Karlsson tog ytterligare en seger i Elit B

I SverigeSeriens lägre elitklass, Elit B har Patrik Adolfsson dominerat den här säsongen. Men i Örebro fick han nöja sig med en andraplats. Namnet för dagen var Victor Karlsson.

– Victor hade det tufft i början av säsongen men har avslutat jättebra. Själv var han orolig att det ändå skulle spricka. Då Victor kom till Kristoffer Karlssons avåkning så hade precis personskadeflaggorna kommit upp. Han gjorde precis som man ska och stannade för att hjälpa till. Med detta så fick Victor en konstruerad tid på sträckan enligt rallys regelverk. Nu visade det sig att Victor med den tiden vann med god marginal så helt klart är att placeringarna ändå blev korrekta, bra jobbat av tävlingsledningen, och ett välförtjänt grattis till Victor.

Bakom Victor så hade Patrik Adolfsson och Jonas Thorsell en raffinerad tiondelsstrid.

– Den minnesgode kommer ihåg att Jonas vann en annan otrolig tiondelsstrid i Finland för några veckor sedan, då med Robert Blomberg. Den här gången drog Jonas det korta strået och förlorade med ynka 0,6 sekunder striden om silverplatsen till Adolfsson.

Flera hade problem i klassen

– Per Allo som låg tvåa innan finalen drogs med en jobbig förkylning och kunde inte göra sig själv rättvisa den här dagen. Till råga på allt så körde han dubbelpunka på dagens sista sträcka och tvingades bryta. Dennis Askling som också var inblandad i striden om pallplatserna körde sönder ett bromsok och tappade tid redan på första sträckan. Vilken dramatik.

När dramat var över kunde vi summera årets SverigeSerie också i Elit B. Det blev en klar seger för Patrik Adolfsson med pappa Fredrik ”X-et” Erixsson i högerstolen. Victor Karlsson med CoDriver Jonas Sandberg tar andraplatsen och den sista eftertraktade pallplatsen kniper Dennis Askling med bisittare Jonas Arvidsson.

Westerberg vann Cupklassen

VOC Mekonomen Rallys Cupklass vanns i Örebro av Patrik Westerberg. Patrik tog kommandot redan på dagens första långa sträcka och lyckades att utöka den ledningen på andrasträckan. Till följd av den försening som blev av ambulanstransporten på SS1 så var arrangörerna tvungna att stryka dagens sista sträcka för klassens Cuptävlande, den tid man hade godkänt att hålla vägen stängd för rallyt hann helt enkelt ta slut.

– Mycket det här året har handlat om Andreas Broberg, Eddie Lundqvist och Mikael Bodén. Men sedan Patrik Westerberg och Kent-Ola Björklund anslöt till serien under andra halvan av säsongen så har de också i högsta grad varit med i handlingen.

I Örebro var det Westerberg som vann före Broberg med Björklund på tredje plats.

– När vi summerar SverigeSerietabellen VOC Mekonomen Cup för säsongen så var Andreas Broberg med CoDriver Tobias Lis klara vinnare innan finaltävlingen. Andraplatsen tog Eddie Lundqvist med Tim Joons i högerstolen. Och den sista pallplatsen tar Mikael Bodén vägledd av Dennis Rådström.





Ny prestation av Pontus Lönnström i juniorklassen

Bland juniorerna har Pontus Lönnström dominerat hela året, och det på fantastiska tider. Vi får inte glömma att våra juniorer inte får köra på noter och därför har ett rejält handikapp mot seniorklasserna.

Bakom Pontus så bärgade Dennis Persson andraplatsen och Tobias Petterson gjorde prispallen komplett.

Med segern i Örebro så var Lönnström med kartläsare Mikael Lönnström ytterst nära att landa säsongen i VOC Mekonomen Junior Cup på en drömserie, 150 poäng, fem segrar på fem räknade resultat. Nu stannade Pontus på 147.

På andra plats landade ett intressant namn, Lina Björklund med pappa Patrik Lindberg till höger om sig, en riktigt lovande ung tjej i en rallysport som verkligen behöver fler kvinnliga förare. Med sin framfart så vinner hon också ohotad VOC Mekonomen Rallys tjejserie.

Tredjeplatsen i serien tar Simon Andersson med Krister Gladh som kartläsare.

En sak är säker, med så här duktiga tävlande i ungdomsrally så ser framtiden för VOC Mekonomen Rally och för svenskt rally i stort väldigt lovande ut.

Ohlson vann stenhård avslutning bland våra Old Boys

VOC Mekonomen Old Boys Cup utvecklas även den till en allt tuffare serie. Med SverigeSeriens vänliga regler där man kan tävla som Old Boy redan från det år man fyller 50 så fylls klassen på löpande med riktigt vassa förare.

De senaste åren har Brage Lundmark prenumererat på segrar men i år har Brage på riktigt blivit utmanad av Lars Ohlson. Och en avåkning i Finland, tillsammans med en punktering i Örebro, det har man inte råd med om man ska lyckas vinna en tuff serie.

Lars Ohlson vann i Örebro före nestor Ingvar Nilsson med Tommy Ohlsson på tredje plats.

I SverigeSeriens Old Boy Cup vinner därmed Lars Ohlson med CoDriver Göran Widell ynka 1,5 poäng före paret Brage Lundmark och Greger Hägg. Och med Ingvar Nilsson med CoDriver Mikael Schuster på tredje plats.


Vi kan se tillbaka på en fantastisk säsong i VOC Mekonomen Rally

Säsongen 2013 blev något ganska extra i VOC Mekonomen Rally

• Vi har landat samarbetet med en ny huvudpartner för klassen som vi så länge har behövt och jobbat för. Och den partnern är inte vem som helst, utan Mekonomen, nordens största bolag för reservdelar och tillbehör. Med detta har vi också lagt grunden för fler samarbeten till nytta för klassens tävlande framöver.

• Vi har kunnat ta bort alla avgifter för förarna och istället ersätta dessa med rabatter på allt och för alla i klassen, oavsett om du kör SverigeSerie eller ej, och oavsett om inköpen gäller din privata bil eller rallybilen.

• Vi har fått nya sponsorer speciellt till SverigeSerie och har med detta kunnat införa en prispott till ett värde av hela 100 000 kronor i klassens SverigeSerie.

• Vi har kört ett antal fantastiskt fina rallyn i klassens SverigeSerie där säsongen startade på värmländska vinter-VM-vägar och också hann med ett besök på legendariska finska VM-vägar. Och där skrev vi också svensk rallyhistoria med det att vi var det största svenska rallystartfält som någonsin startat utanför landets gränser.

• Klassen har ”levererat” fyra nya förare till juniorrallylandslaget. Emil Bergkvist, Philip Haag, Niklas ”Värmdö” Karlsson och Mattias Ohlsson – alla har de sina rötter i VOC, och alla körde de i klassen till för lite sedan… somliga varvar fortfarande andra klasser med VOC Mekonomen Rally.

• Vi har fått en till världsmästare med rötter i klassen: Jättestort och senkommet grattis till Pontus Tidemand för segern i Junior VM.

Men viktigast är ändå alla fantastiska prestationer som klassen, här kan jag inte lista för då blir det här en uppsats. Och alla fantastiska personligheter och den sköna sammanhållningen i den här klassen som lyckas kombinera tävlande i stenhård konkurrens med ett kamratskap i absolut toppklass, det är unikt!

Vi kan se fram emot ett 2014 som kommer att bli minst lika spännande.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2013-11-21 18:59






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.