MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Mekonomen Rallycup 2009, en succé som nu är avgjord!
PRESSRELEASE

Ett stort GRATTIS till Pelle Wilén, Mattias Lundqvist, Tobias Ytterbring, Fredrik Jarefalk, Henrik Oscarson, Niklas Östmark, Oscar Johansson, Marcus Fors och Casper Uddberg. Där har ni alla segrarna i MEKONOMEN Rallycup 2009.

När Eskilstuna MK i Lördags körde finaltävlingen i cupen, EMK-Finalen, på sitt motorsportområde i Ekeby, blev det som väntat en riktigt tuff och hård uppgörelse, många ville ha ett ord med i laget när de totala pallplatserna i cupen skulle utdelas. Det märktes att förarna var laddade redan innan start och det blev ännu mera uppenbart när tävlingen kom igång och det var maxattack ute på tävlingssträckan som skulle köras två gånger. Några klassfavoriter försvann redan efter en halv sträcka med tekniska problem efter att ha laddad allt för hårt på den krävande banan.

När så tävlingen sumerades, ja efter ett antal rullningar, tvåhjulsåka i den högre skolan och en hel del "plåtarbete" på tävlingsbilarna, då fick vi ta till hela regelverkets resultatsärskiljning för att kunna kora vinnarna och pallplatser då det var osannolikt jämnt i många klasser trots att vi nu hade kört 7 deltävlingar.

Nå hur gick det då? Den som klarast höll för favorittrycket var Eskilstunas UngdomsRallyförare Pelle Wilén som både vann finalracet och Ungdomsrallyklassen i cupen i överlägsen stil, men det blev faktiskt Eskilstuna på alla pallplatserna då Micke Wallon knep 2:a platsen och Andreas Johansson körde hem 3:e platsen.

I tävlingens 4WD-klass blev det Skepptunaseger genom Daniel Lundberg, men det var mellan Gnestas Mattias Lundqvist och Huddinges Göran Lindström som cupsegern stod, även Mälaröarnas Johnny Eriksson hade chans på topplacering. Nu körde Göran Lindström sönder sin bil efter en hård landning och blev stående och Johnny Eriksson fick inte till sin åkning, ja då tackade Mattias Lundqvist och knep en 3:e plats i tävlingen samt en populär cupseger. Lundqvist är bara C-förare men har imponerat stort hela detta år.

I A-förarnas 2WD var det en cupkamp mellan Kolsva och Gotland... Och det blev även en tvekamp mellan Gotlandsföraren Johan Holmberg, och Kolsvas Tobias Ytterbring i finaltävlingen. Holmberg vann men Ytterbring blev 2:a och knep därmed cupsegern med 2 poängs marginal just före Holmberg.

B-förare 2WD var den klass det var tuffast att kora en cupsegrare, Fagerstas Nisse Strömgren hade en 7 poängsledning inför finalen, men drabbades av tekniska bilproblem redan efter en halv sträcka och fick tråkigt nog bryta tävlingen. I finaltävlingen var det Johan Carlsson Degerfors som imponerade stort med grymt snabb körning, så snabbt att han var bästa 2WD-åkare denna dag, men Carlsson hade inget med toppstriden att göra när pallplatserna skulle avgöras i cupen, där stod det istället mellan nämnde Strömgren som då fick bryta, Fredrik Jarefalk Taxinge och Gnestas Tomas Ingberg.
Nu blev resultatet att Ingberg blev 3:a i tävlingen och Jarefalk 4:a, och för 4:e platsen fick Jarefalk exakt de 7 poäng som det var upp till Strömgren, och när så 7:e deltävlingen räknades i första hand vid lika slutpoäng, ja då gick cupsegern till Taxinge och Fredrik Jarefalk, och 3:e platsen till Ingberg, en upplösning i bästa thrillerstil.

Även i C-2WD fick vi ta till särskiljning när vi skulle kora cupens pallplatser. Inför tävlingen ledde Norrköpings Hasse Söderlund, men även han laddade kanske väl hårt och kraschade sin styrning efter en halv sträcka i finalen och lämnade kampen öppen mellan Jonas Mylläri Norberg, Mattias Adielsson Göteborg och Henrik Oscarson Västerås. Segern i finaltävlingen gick till en brutalt satsande Janne Onkamo MSK Hammaren men bara 4 tiondelar före Adielsson som därmed missade 2:a platsen i cupklassen med dessa tiondelar. 2:a i cupen blir istället Söderlund trots att han fick bryta finaltävlingen, och cupsegern går istället till en stabilt åkande Henrik Oscarson som med en 3:e plats i finalen kniper cupsegern med 3 poängs marginal.

I A/B-förare Std. stod kampen helt mellan Fagerstas Niklas Östmark och Katrineholms Fredrik Egeland. Förutsättningarna var att Egeland var tvungen att vara före Östmark med en bil i mellan sig. Och visst stod även kampen i finaltävlingen i mellan dessa två förare som tog i för kung och fosterland. Östmark sätter en kanontid på första sträckan som inte Egeland kan matcha och kampen är nästan över där, men på 2:a sträckan gör Östmark en miss och tvåhjular rejält och är nära att lägga bilen på taket som hela tre andra förare gjort i den kurvan, men Östmark lyckas få till det och kan köra vidare mot segern både i finalen och cupen före Egeland.

C-förare Std. var redan Nyköpings Oscar Johansson klar mästare, men de övriga pallplatserna kom kampen att bli stenhård, i första hand mellan Robin Wallon Kungsör och Andreas Guillemot Eskilstuna. Finalsegern gick dock till Järfälla och Fredrik Spångberg före Eskilstunas Pär Johansson som är 2 tiondelar före Wallon, 2 tiondelar som skulle vissa sig avgörande till Wallons nackdel då Guillemot kniper cupens 2:a plats med sin 5:e plats i finaltävlingen och Wallon får nöja sig med att bli 3:a i cupen. Så himla tight efter en hel säsongs tävlande!

A/B/C-förare klass GrE var 1:an och 2:an, Marcus Fors Hälsinge och Pierre Andersson Skänninge inte på plats för finalen men då ingen annan kunde hota topplaceringarna, så stod kampen och sista pallplatsen och i första hand mellan Mickael Glans Västerås och Katrineholms Esbjörn Fälth. I finalen var det bröderna Nensén från Gnesta som glänste. Max knep segern och Felix blev 3:a strax efter Niklas Albinsson Fredriksberg. Och kampen om cupens 3:e plats, ja den kampen vann Glans dubbelt upp, både i finalen så som i cupen blev det Glans före Fälth, men även här krävdes det särskiljningsregler för att fastställa cupresultatet.

Slutligen då till våra Klassiker/Veteraner där en kamp mellan SAAB och Volvo stod att vänta, och då mellan Eskilstunas Danne Andersson och Gnestas Casper Uddberg. Men kampen kom av sig redan på första sträckan där Andersson frihjulsfunktion havererar och han tvingas bryta. Redan då står det klart att cupsegern hamnar i Gnesta. I finalen är det dock två andra förare som glänser, Katrineholms Gunnar Fredriksson och Christer Adolfsson Haninge. Fredriksson sätter upp ett våldsamt tempo men drabbas av att växellådan låser sig på 2:ans växel en bra stund på första sträckan, och då räckte det inte med en kanontid på sträcka två, utan Adolfsson vinner finalen med ynka 1,2 sekunder. Och i cupen blir det då Uddberg före Andersson.

Så nu kan vi titta tillbaka på ett riktigt härligt rallyår med MEKONOMEN Rallycup, en år som innehållit det mesta och som bjudit på fantastiskt rallyunderhållning och spännande fighter under alla 7 deltävlingarna. Men nu laddar vi upp igen! Det är dax för prisutdelningen och festen i Eskilstuna den 14 November, missa inte den!!


» Pressrelease från Mekonomen RallyCup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2009-11-03 20:58






Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville gick direkt till ledning när Croatia Rally startade under fredagens förmidag, tog på ss1 ledningen med 6,6 sekunder till Elfyn Evans, in som trea Sebastien Ogier trots en smygande punktering och 14,5 tappade sekunder. In till service, eller snarare däckbytet, i halvtid på etappen ko...

Publicerad: 2024-04-19 19:43


90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Tidigare nyheter:
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.