Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Sakkunnig i rally, MK Kopparbergs Janne Westlund var på plats hela helgen vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Från Eskilstuna dök en trevlig trio upp (fr. v) Stefan Ekberg, Sven-Olov Jägerstedt och Sten-Åke Olsson. Jag tyckte jag kände igen han i mitten! Javisst, det var ju ”Jägaren”, Sven-Olov Jägerstedt som körde för SMK Södermanland. I sin grafitgråa Amazon grupp 2 trimmad. – Vi hade riktiga duster i klassiska rallycupens klass 3 under 90-talet.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
I Janne Westlunds bil sitter en riktig racermotor, med hög effekt och bra vridmoment, men. – Jag måste ringa Tyskland, den slår igen på stiftet! Efter rengöring och isättning blev det en helt annan sång! Vad rapp motorn var när han gasade!

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Ett känt par i Järnboåsbygden, Bertil Lönnström och Anna Lennhammar boendes i Grängshyttan. Bertil var en riktig doldis då han dök upp i rallysammanhang. – Ja, i Polar-Bergslagsrallyt 1981 alltså. Jag låg ett tag i topp 5 totalt, berättar han. Det var när vi körde runt Bredsjö. Vi slutade på en 4:e plats i A-special och på en 10:e plats totalt. Jag hade Sune med mig som kartläsare. Det var roligt, ingen kände ju till oss knappt!
Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.

Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten, men för honom är det bilarna, men det är olika, ska jag säga.

Bilarna rullar in.
Strax efter klockan 10 på lördag förmiddag rullade första bil in. Det var min kartläsare från första debutanttävlingen i Hällefors 1972, Silversvängen. Tomas Andersson från Örebro, han kom tillsammans med frun Carina.
Jag visade honom annonsen i Veckonytt då vi susade fram i mörkret på en specialsträcka. Kommer du ihåg att vi fick punktering? Det hade han glömt. Men det var ju för 49 år sedan!

Sakkunnig i rally.
Det var fantastiskt roligt att ha den erfarne och kunnige Janne Westlund på plats. Han bygger bilar likt ”tävlingsavdelningar”. Han har ett stort kontaktnät och han vet vad han talar om. Det märks att han är väldigt populär. Hans Opel CF blev ett riktigt dragplåster, det ska jag väl inte sticka under stolen med!

Opel Ascona Cross flow
I år var det två riktiga Opel rallybilar från 70-talet på plats. Också en Kadett GTE, fast i originalskick. Jag förstod tidigt att, de här bilarna kommer locka folk! Jag var under försommaren i kontakt med Janne Westlund ifrån Bångbro, strax utanför Kopparberg. Det var full fart med byggnation av en Opel Ascona i verkstaden. Den hade försetts med en trimmad motor byggd i Tyskland. En cross-flow motor, med förgasarna till höger och grenröret till vänster! 237 hkr skulle den ge! Janne erbjöd sig också att ta med sin Opel Kadett GTE som nyss varit i Stockholm på besök.


Man behöver inte vara en Opelfantast, visst är den läcker! Byggd med precision, detaljrikedom. Ta till exempel det skjutbara fotstödet för kartläsaren. Det vilar på skenor och kan förflyttas fram och bak. Lackeringen och finishen är superb! Det är inte så konstigt att intresset ökar för bilar i klassen Appendix-K!


Lindbergare i comeback.
Nästa bil att göra klart med ägdes av en av de snabba Opelförarna från Bredsjö, Sture Lindberg. Men han har inte tävlat på över 20 år! Han ska dessutom göra comeback i rallyskogen. Fantastiskt och han har alltid varit känd för att ha haft fräscht bilmaterial. Det lutade med andra ord av att bli en riktig Opel-rally weekend! Man kommer aldrig runt diskussionen att han och brorsan Tord körde sekundlika på Björnjägarens minne 1979, på tiden 73.41! Visst är det fascinerande! Tyvärr blev Sture lite småkrasslig i helgen, men han kom för att hämta bilen på söndagen. Då fick han frågan. När ska du anmäla dig?
Ja, det börjar väl dra ihop sig. Nu kan man väl inte hålla sig undan så mycket längre!

När man öppnar dörren till Sture Lindbergs Opel Ascona B, fullt rallyutrustad och med en kompetent motor och utrustning. Ja, då känns det som om man vill maka sig in. Spänna fast sig, ta på sig hjälmen, starta motorn och ge järnet! Den är riktigt inbjudande!


Då var årets ”Rally & konst” till ända. Tycker det blev en supertrevlig helg, med trevliga människor. Fantastiskt väder, vilket är lite av en förutsättning. Keramikern Jennie Henrikson var jättenöjd, likaså min akvarellmålande hustru Karin.

Det börjar bli lite tjatigt att säga.
- Men i år blev det publikrekord.


Familjen Karin Erixon (fr. v), Lars-Ivar och sonen Mikael. Nora MK på plats! Det var roligt att tala med åkeriägaren Lars-Ivar Erixon. Jag vet inte hur länge vi pratade med varandra. Han hade mycket att berätta.
– Du vet ju, motorbåtstävlingarna för klubben var ett fantastiskt ekonomiskt tillskott. Medlemsantalet ökade stadigt, vi var populära. Många duktiga Örebroförare körde för Nora MK. Men, vad tyckte Noraförarna om att det kom ”Örebroare” till klubben?
– Nej nej, det var ingen fara, det var nästan lite ”glamour” kring det, tyckte man. Att klubben var så populär. Under tiden Lars-Ivar tävlade körde han Saab Sport, Volvo Amazon och Saab V4.


Fem kaffekannor gick det åt under lördagen och lika många under söndagen. Tack för besöket och välkomna åter hälsar Nils-Brage Pettersson!

Publicerad: 2021-09-13 22:13






Svensk J-ERC ledning, tabellerna för Rally EM efter Rally Islas Canarias.
© Flat-out media.Stark start på EM serien för fransmannen Mathieu Franceschi som toppar EM serien på 56 inkörda poäng över två deltävlingar, in som tvåa med 35 poäng ses Hayden Paddon som har två poäng mer än premiärvinnaren Simone Tempestini som inte körde på Kanarieöarna.

Helgens inhoppare fransmannen Yoann Bon...

Publicerad: 2024-05-05 22:20


Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Rally de Portugal, årets femte WRC deltävling och årligen populärt rally som kantas av stora skaror åskådare, framför allt är avslutningen i Fafe regionen populär bland publiken.

För den Svenska publiken är det TV sändningar som gäller där TV4 Motor, Sportkanalen och TV12 är kanalerna som sänder ...

Publicerad: 2024-05-05 22:04


Snart premiär för Svenska RallyCupen, missa inte anmälan till Violen Rallyt.
© emotorsport.seNära 100-talet ekipage är anmälda exklusive föråkare för Violen-Rallyt hos Flens MS, rallyt är premiär för Svenska RallyCupen 2024 och ingår även i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands DM serier.

Det är totalt 14 mil varav fyra mil är special fördelat på sex unika sträckor so...

Publicerad: 2024-05-05 21:50


Foto från Götenerundan.
© emotorsport.seTvå sträckor dubbelt utgjorde årets upplaga av Götenerundan hos Götene MK. Det kördes om poäng i Mega Rally Cup och Västsvenska Historiska Rallycupen för de 80-talet ekipagen i rallyt. Snabbast totalt var Stefan Alenmalm i Volvo 940 som vann före David Nattsson i Mitsubishi Lancer EVO7. Foto från lö...

Publicerad: 2024-05-05 12:35


Pallplats för Andersson i Rallye Sulingen, Andervang 14:e totalt.
© emotorsport.seTre nya Skoda Fabia RS före tre Hyundai i20 N Rally2 när tyska ADAC Actronics Rallye Sulingen avslutades under lördagens kväll, Marijan Griebel vann 20 sekunder före Julius Tannert, in som trea Dennis Rostek.

Rallyt ingick inte bara i tyska mästerskapet utan också det Holländska, snabbast av dem ...

Publicerad: 2024-05-05 09:00


Reiersen snabbast totalt i Rally Sörland.
© emotorsport.seEn stökig dag i Norska Rally Sørland där fem sträckor blev tre, rallyt skulle inledas med två sträckor dubbelt följt av en ny sträcka som avslutning. Men båda varven på ss2 och 4 ströks, kvar stod tre sträckor på lördagens program.

Det var Svensk ledning direkt, Isak Reiersen och Morten Erik Abra...

Publicerad: 2024-05-05 08:47


Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM, leder nu mästerskapet.
© Flat-out media.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm stod för en dominant insats under den andra deltävlingen i Junior-EM i rally, som avgjordes på Kanarieöarna under helgen. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika tog de sin första EM-seger, och leder nu mästerskapet.

Det känns helt...

Publicerad: 2024-05-05 08:32


Broman tog hem tät kamp genom Hammarslagets vändprov.
© emotorsport.seHammarslaget öppnade säsongen för E-Cupen, fyra vändprov hos Norrahammars MK stod på spel. Genom det första var Tobias Pettersson snabbast, för det andra Pierre Melin och på det tredje Johan Broman - alla tre rattandes Mitsubishi Lancer av olika årgångar.
Inför avslutningen delade Melin och Broman...

Publicerad: 2024-05-04 22:08


2wd seger i Götenerundan, Alenmalm snabbast totalt.
© emotorsport.seGötene MK med en lite bantad version av Götenerundan i år, 82 startande där två sträckor gick dubbelt. 6,5km mätte Grotavägen samtidigt som andra sträckan, Kronoparken mätte 13,3km.

Nattsson snabbast i 4wd, tvåa totalt.
Först ut gick Kim Nydén som också var raskast genom första sträckan d...

Publicerad: 2024-05-04 21:26


Stavbom körde hem Björn Waldegårds Minne.
© emotorsport.seMK Rimo med Björn Waldegårds Minne, fullt startfält och härligt tempo över de fem sträckorna, snabbast genom rallyt Kenny Stavbom 8,1 sekunder före Martin Jakobsson. Vidare i listan Oskar Sundell, Carl Samzelius och Mikael Holmgren.

Den gemensamma A/B-klassen för Trimmat 2wd sågs med Johan Wesslé...

Publicerad: 2024-05-04 20:33


Tidigare nyheter:
2wd seger i Götenerundan, Alenmalm snabbast totalt.
Stavbom körde hem Björn Waldegårds Minne.
Svensk dubbelseger i Junior ERC, Mille före Calle.
39 Volvo Euro Cup ekipage till finska Ikaalinen Spa Ralli.
Följ bland annat Björn Waldegårds Minne, Götenerundan och Islas Canarias.
Rallye Sulingen, tungt för Andervang, Andersson sjua i Rally4.
Dubbelt Svenskt i Junior EM - Mille före Carlberg i Rally Islas Canarias.
Karta, så körs Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2024.
Rallyradio och webTV magasin från Rally Nyköping gratis.
Strax start för fredagens etapp i Rally Islas Canarias.
Fullt startfält för lördagens E-Cups premiär i Hammarslaget.
80-talet åkare till lördagens Götenerunda, SM åkare som föråkare.
Dubbelt Svenskt på shakedown inför Rally Islas Canarias, nu startar rallyt med ss1.
Bonato bäst på kvalet inför Rally Islas Canarias, rallystart ikväll.
Följ shakedown och se kvalet inför Rally Islas Canarias live via WebTV.
Årets första asfalttävling väntar Mille Johansson i Rally-EM.
Rally Magic, rallyeliten gör upp i rallysprint under Rallycross VM i Höljes.
Fullt startfält till lördagen Björn Waldegårds Minne, DM och Finess Onotade Rallyserie.
Reiersen kör lördagens norska Rally Sörland.
Nattsson tog segern i Lill Jumbon.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.