SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Oliver Solberg Media Office.
© Oliver Solberg Media Office.
Oliver Solberg och Dirtfish bjuder på nytt rallymästerskap, förstapris en resa med Oliver till USA för rallyskola.
Solberg startar nytt rallymästerskap, Solberg World Cup, vinnaren får rallykurs i USA!
PRESSRELEASE

Solberg RACE blev en succé. Nu steppar Oliver Solberg upp ett par snäpp och bjuder in till Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.

Det ingår sex race i simrally-tävlingen, och startskottet går den 13 april.

Din dröm kan nu gå i uppfyllelse! Vinnaren av Solberg World Cup kan packa väskan och sätta sig på planet till Seattle, USA. Där väntar Oliver Solberg på vinnaren, som får en unik DirtFish rallykurs i en fullspäckad rallybil. Alla rese- och hotellkostnader täcks naturligtvis - och inte bara för vinnaren, utan denne får även ta med sig en person.

Oliver Solberg blev överväldigad att nästan 4500 anmälde sig till DiRT Rally 2.0-baserade simulatorloppet förra månaden. Succén gjorde honom än mer motiverad att skapa ett till mästerskap. Och vad ska mästerskapet kallas? Det blir Solberg World Cup såklart.

Precis som riktiga rally-VM-säsongen börjar på vintern i de franska Alperna, gör också Solberg World Cup i samarbete med DirtFish det. Dessutom har 18-åringen valt ut ytterligare fem välkända VM-rundor.
- Stödet för The Solberg RACE var helt otroligt och större än jag någonsin kunnat trott. Och jag måste erkänna att medan jag körde det loppet tänkte jag på möjligheterna att få till ett mästerskap, säger Oliver Solberg.

Vi upplever nu är svår situation, så för många människor kan det vara bra att ha något annat att tänka på än det som händer i världen just nu. Det är mitt mål med allt; att få deltagarna att tänka på nästa Solberg-VM-runda, förberedelser, utformningen av bilen och allt som är kopplat till denna tävling.
- När det gäller att välja tävlingar i serien kollade jag noga igenom det DiRT Rally 2.0 har att erbjuda, och jag ville ha tävlingar så lika som möjligt de jag redan har verklig erfarenhet av. Grekland är som Mexiko och Finland liknar Lettland.

Det fick kalendern att se ut på följande vis:
Solberg World Cup i samarbete med DirtFish
Runda 1: Monte Carlo, Monaco (13-19 april)
Runda 2: Värmland, Sverige (20 april-3 maj)
Runda 3: Argolis, Grekland (4-10 maj)
Runda 4: New England, USA (11-24 maj)
Runda 5: Jämsä, Finland (25-31 maj)
Runda 6: Powys, Wales (1-14 juni)

Särskilt i Lettland känner Oliver sig hemma. Förra året skrev han historia om att bli den yngsta EM-rallyvinnaren (17 år) när han klev överst på pallen i Rally Liep?ja.
-Vi kommer att köra med R5-bilar i mästerskapet säger Oliver.
Som jag saknar min snygga Volkswagen Polo GTI R5 och för att inte tala om mitt råskinn ŠKODA FABIA Rally2 evo."


Solbergs VM-poängsystem i samarbete med DirtFish kommer att belöna de 500 * bästa förarna i sammanfattningen från varje omgång. Full poängöversikt kommer att finnas tillgängligt i DiRT Rally 2.0 SWC-klubben.
Dessutom tilldelas bonuspoäng till de snabbaste förarna på den sista specialsträckan (50, 40, 30, 20, 10 poäng).

All information före, under och efter tävlingarna samt poängöversikt finns på Olivers Facebook-sida.
- Huvudpriset i Seattle går till vinnaren av hela mästerskapet, men de tre bästa förarna i alla deltävlingarna kommer att få fina priser, säger Oliver.

Trevor Wert är marknadschef på Seattle-baserade Rally School och mediaföretaget DirtFish.
- Låt mig först säga att det är fantastiskt att få arbeta med Oliver, Petter och Pernilla. Familjen Solberg är full av entusiasm och hängivenhet till allt de involverar sig i, och Solberg World Cup är ett annat exempel på det. Det faktum att Oliver kunde samla nästan 4500 personer till The Solberg RACE förra månaden är helt otroligt.

- För att öka medvetenheten om Solberg World Cup kommer vi att erbjuda förhandsreportage och reportage från alla sex omgångar på DirtFish.com, samt annat roligt och exklusivt innehåll. Vi kommer också att anmäla ett par team från DirtFish-skolan som deltagare i mästerskapet.

- Detta är det optimala sättet att förmedla rally till fansen under denna svår tid som nu råder över hela världen.

Och hur är det med huvudpriset?
Mästerskapsvinnaren kommer att få en unik möjlighet att komma till DirtFish i Seattle och tillbringa en dag med Oliver för att lära sig att köra, och inte bara det, Oliver bjuder såklart på middag på kvällen. Detta är en möjlighet du bara får en gång i ditt liv! Dessutom erbjuder vi topp 3 förare i varje omgång på t-shirts och mössor. Vi kommer också att dela ut några "Solberg-överraskningar" till de slumpmässigt utvalda på listan över genomförda deltagare i varje omgång, säger Trevor Wert.

Vi är medvetna om att några av spelarna som deltar i Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kan vara lite yngre - varför vi erbjuder två biljetter så målsman kan följa med, och är du lite äldre så tar du såklart med den du önskar :)

"Lita på mig, vinnaren av Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kommer inte att glömma den här resan i första taget." säger Oliver

Oliver Solberg är i dialog med sina personliga sponsorer för att involvera dem i Solberg World Cup. Vad han får till på den fronten återkommer vi med.

Mer information om Solberg World Cup i samarbete med DirtFish kommer att finnas tillgängligt på DirtFish och Oliver´s sociala mediekanaler (@OliverSolberg01 och @dirtfishrally) från och med måndag 13 april.

För att delta i tävlingen behöver du antingen PlayStation 4, Xbox One eller speldator (där spelet är tillgängligt i Steam, Oculus och Microsoft Store) samt DiRT Rally 2.0-spelet (med alla rallyn nerladdade). För DiRT lowdown, gå till.

Alla som deltog i The Solberg RACE kommer automatiskt att registreras för Solberg World Cup i samarbete med DirtFish.


» Pressrelease från Oliver Solberg.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2020-04-09 18:27






Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.