Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Rallybåten   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Privat.
© Privat.
Angelica Fuentes vid Volvo PV inför La Carrera Pananerica förra året, då åkte hon ihop med sin bror. Nu väntar en Svensk historisk PV för Appendix K ihop med maken Keith.

© Privat.
© Privat.
De snabba asfaltvägarna i Mexikanska Panamerica är långt från de sörmländska grusvägarna som väntar i Slottssprinten - lika så var PV´n i Mexico betydligt vassare än den paret ska åka i Slottssprinten.

© Privat.
© Privat.
Till Slottssprinten blir det första rallytävlingen tillsammans med maken Keith Mainland.

© Privat.
© Privat.
Angelica har tävlat i flera dicipliner, såväl regularity som historiska och moderna rallyn - men också historiska London to Brighton med en Orient Buckboard.
Mexikanska Angelica gör Svensk rallydebut i Slottssprinten, åker klassisk PV ihop med maken Keith.

Den 15-16:e juli är det dags för rallyfest vid Eriksbergs Slott. Helgen inleds på fredagskvällen där uppvisning väntas, följt av den populära Slottssprinten på lördagen med efterföljande fest i slottsparken. Anmälan öppnade vid Påsk, sakta men säkert har det trillat in anmälningar där snart maximala 180 är nådda, den 5:e juli stänger anmälan.

I Appendix K klassen dök under våren ett internationellt ekipage upp, Keith Mainland och Angelica Fuentes i en Volvo PV. Co-driver Angelica med Mexikansk flagg åkte senaste tävlingen co-driver för Harri Rovanperä i Citroen Ds3 R5 i samband med senvinterns Rally of Nations Guanajuato. Hon har många rally bakom sig och flera i legendariska La Carrera Panamerica.

Men vilka är nu detta?
- Jag är född och uppvuxen i Mexiko och växte upp med motorsport då min pappa Edgardo rallytävlade från 60- till 80-talet. Jag åkte co-driver med min pappa när jag var 13 men drömmen var att bli rallyförare som pappa. När jag fyllde 15 anmälde han mig till en regularitytävling där jag körde hans rallybil! Kanske mer imponerande var hans beslut att sitta bredvid, jag kunde inte ha önskat mig en bättre mentor vid min sida än honom, förklarar Angelica.

Karriären fortsatte.
- 1986 vann jag Regularity Rally Championship som förare och blev den första Mexikanska kvinnan att vinna det mästerskapet - något som bara upprepats 2020. Jag började också vara co-driver i det Mexikanska rallymästerskapet, när min bror Edgardo inledde tävlande 1993 var jag co-driver för honom och vi hade många framgångsrika rallyn ihop.
- Ungefär samtidigt återupplivade Eduardo "Lalo" Leon, en långvarig vän till vår familj, Mexikos mest kända landsvägslopp - La Carrera Panamerica. "Lalo" hjälpte mig att få en plats i en bil och "Carreran" har varit höjdpunkten under mina motorsportår under större delen av de senaste 26 åren. Känslan av att tävla genom Mexiko på stängda vägar i en mycket modifierad 650hk Studebaker Commander från 1954 är svårt att beskriva.

Angelica har fortsatt vara aktiv inom motorsporten, har kört en blandning av regularity, historiska och moderna rally. Absoluta höjdpunkterna under de senaste 20 åren beskriver hon var att bli den första kvinnan att totalvinna det Mexikanska rallymästerskapet, det var 2002. Men också att vara den första Mexikanska kvinnan att vinna La Carrera Panamerica totalt, det var 2006. Hon har också tävlat i Pikes Peaks fyra gånger med två klassvinster, men också tävlingar som Targa Tasmania och Monte Carlo Historique.
- 2004 gifte jag mig och flyttade till Storbritannien och där åkt i brittiska rallymästerskap. Jag har ett fantastiskt stöd från min familj och min man Keith Mainland som jag träffade på La Carrera - det är i Eriksberg vi ska göra Svensk rallypremiär tillsammans.
- Det här blir mitt första rally som tävlande i Sverige, har tidigare besökt Rally Sweden som gäst hos Lars Stugemo och hans team 2010.

I Sverige blir det Volvo PV som gäller, det är den svarta Volvo PV som Ted Malm tävlat historiskt med som paret ska använda.
- Det blir första gången som jag och Keith rallytävlar tillsammans, men jag känner definitivt till Volvo PV544 eftersom jag förra året i Carrera Pananericana tävlade i en tillsammans med min bror Edgardo.

Just nu tillhör det Mexikansk / Brittiska ekipaget en Appendix K klass om 13 deltagare med snabba åkare som Kjell Sandberg, Adrian Ring, Morgan Olsson. Till klassen också Norske Kristian Pandur i Ford Escort.

» Inbjudan & Anmälningslista, se
''Inbjudningar''.

Publicerad: 2022-07-03 09:37


Helin följer i Carlbergs spår, kör Opel Corsa E i Saarland-Pfalz Rallye.
© Stefan Helin.I våras var Lucas Helin i Frankrike för att testa Opel Corsa-e, den eldrivna bilen som körs i Opels enhetsklass i Tyskland. Han testade då hos Sainteloc och fick känna på bilen på bana, under våren har han sedan tävlat med egna otrimmade Opel Astran i Europa för att samla erfarenhet.

Nu är det da...

Publicerad: 2022-08-10 18:34


P-G Andersson ser fram emot norsk utmaning i Rally-SM.
© emotorsport.seP-G Andersson och Anders Fredrikssons ser båda fram emot SM-deltävlingen Nattkröken som drar igång på fredag.
– Min ambition inför helgen var att säkra poäng och ta det lite lugnt. Men vi får se hur det går med den saken nu när norrmännen är anmälda. Jag vill ju samtidigt vara med och ge dem en mat...

Publicerad: 2022-08-10 12:51


Rally-SM startar om efter sommaruppehåll för Adielsson.
© Mattias Adielsson Motorsport.Till helgen är det dags för Rally-SM att gå in i en intensiv period där mästerskapets två sista deltävlingar avgörs inom en tre veckors period. Först ut är helgens tävling i Fagersta. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson har, efter sina två nollpoängare i tidigare deltävlingar, ingen chans att vinna...

Publicerad: 2022-08-10 09:20


Drive VXO Motorsport startar med tre bilar i Rally-SM i Fagersta.
© emotorsport.seTill start i årets fjärde deltävling i Rally-SM kommer tre bilar från Växjöbaserade Drive VXO Motorsport. Robin Adolfsson / Nicklas Jidflo, Lukas Hägg / Daniel Borgstrand och Hans Bååth / Andreas Sigfridsson.

Teamet ligger på tredje plats i årets teammästerskap och åker till Fagersta för att saml...

Publicerad: 2022-08-09 22:06


Ny internationell rallyfest i Finland, tre Svenskbilar till EM-tävlingen Lahti Historic Rally.
© Anders Johnsen.Till helgen är det dags för nästa finska fartfest, efter helgens WRC rally intar Historiska EM serien Lahti. 15 mil snabba grusvägar i Lahti Historic Rally väntar för de närmare 50 startande. Med grus under hjulen är intresset för EM svalt, knappt 20 ekipage kör om poäng i mästerskapet.

Rallyt in...

Publicerad: 2022-08-09 21:25


Rally Anderslöv premiär för Bilsport Rally Cup 2023.
© emotorsport.seBilsport Rally Cup har nått halvtid för årets säsong, två av säsongen tilltänkta åtta rallyn har sedan tidigare strukits så av de sex i kalendern återstår nu tre under sensommar och höst.

Närmast på tur Emiltrofén hos Vimmerby MS som med 90-talet bilar i listan stänger anmälan i veckan, de samkör...

Publicerad: 2022-08-08 20:46


Tider och försäljningsställe för karta & program till Nattkröken.
© emotorsport.seNärmare 80 åkare ger sig ut i Nattkröken på fredag, då inleds årets näst sista SM deltävling. Rallyt inleds med fyra sträckor på fredagens kväll och fortsätter med målgång under lördagens eftermiddag.
- När startar programförsäljningen? är en frekvent fråga, menar arrangören som släppte i fö...

Publicerad: 2022-08-08 20:37


Sydsvenska Sprintcupen SSSC kommer till Örkelljunga.
På lördag arrangeras den tredje deltävlingen i den Sydsvenska Sprintcupen.
Cupens vision är att vara en länk mellan distriktstävlingar och SM. Genom sprintcupen skall Södras och Smålands förare uppmuntras att söka upp konkurrensen i SM för att sedan förhoppningsvis ta steget dit och våga sig på en ...

Publicerad: 2022-08-08 18:52


Två punkteringar grusade Tom Kristenssons förhoppningar i Polen.
© Kaja Wroblewska Photography.Med två punktering försvann alla möjligheter för Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson till en topplacering i polska MARMA Rajd Rzeszowski i helgen. Tävlingen ingick i Polska Mästerskapet på asfalt och i det totala Polska Mästerskapet.

Den första kom redan på den andra sträckan, ca 5 km...

Publicerad: 2022-08-08 18:46


Suninen blev av med Finska VM segern, för lätt stötfångare.
© Hyundai Motorsport.Hyundai Motorsport firade seger i både Rally1 och Rally2 klasserna under söndagens avslutning av Rally Finland. Men vid efterkontroller förstördes delvis teamets segerfirande, då upptäcktes felaktigheter på WRC2 vinnande Teemu Suninens Hyundai i20 N Rally2.

Vid kontroll och vägning av den främre ...

Publicerad: 2022-08-08 06:05


Tidigare nyheter:
15-årige Norske talangen trea i Lettiska rallydebuten.
WRC tabellerna efter Rally Finland.
Carlberg tillbaka i Sverige och slår till med vinst i Kullingstrofén.
Årets andra seger för Tänak, ny VM tvåa efter Rally Finland.
Foto från Kullingstrofén.
Haglund en av många vinnare i Kullingstrofén - deltävling fyra i Svenska RallyCupen.
Två punkteringar för Kristensson i Polen, slutar åtta totalt.
Spännande fighter in till mål i Kullingstrofén - Haglund snabbast igen!
Rovanperä pressar ledande Tänak inför avslutningen i Rally Finland.
Ny seger för Racepart Sweden 1300 Rallycups stjärnskott!
Resultat & Radio från Kullingstrofén, följ även Rajd Rzeszowski och Rally Finland.
Kristensson sjua i Rajd Rzeszowski efter fredagens etapp.
Tänak hårt pressad av Lappi i Rally Finland.
Oliver Solberg kraschade i Rally Finland.
Solberg på taket efter 300m i Finland, Tänak leder efter ss3.
170 åkare intar Vedum och populära Kullingstrofén imorgon!
Neuville toppar Rally Finland efter ss1 - nu börjar rallyt på allvar.
Toyota i topp på Finsk shakedown, Rovanperä snabbast.
Jonas Kruse missar SM-rallyt Nattkröken i Fagersta 12-13 augusti för Team Nybe.
Publikinfo för Kullingstrofén, info och tips om sträckorna.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Solberg på taket efter 300m i Finland, Tänak leder efter ss3.
» Suninen blev av med Finska VM segern, för lätt stötfångare.
» 84 åkare till Nattkröken, näst sista Rally SM deltävlingen.
» Dags för Kullingstrofén, info för tävlande & publik samt försäljningsställe för Karta & Program.
» Resultat & Radio från Kullingstrofén, följ även Rajd Rzeszowski och Rally Finland.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.