Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Linda Sjölin satsar högt!
PRESSRELEASE

-"Jag vill nå SM-nivå inom en snar framtid." Så sa Linda i en interljuv med Eskilstuna Kuriren den 4 februari 2011.

Hennes förarkariärr startade den 27 januari 2011 körde hon sin första tävling i Fredriksberg som bestod utav 2 sträckor som gick 2 gånger. Hon lyckades köra in sig på en 7e plats av 9st i klassen - Hon lyckades dessutom köra ifrån 2st A-förare. Hon lyckades även att förbättra sig med ca 17 sekunder på varje sträcka. - Detta var dessutom andra gången hon satt i sin tävlingsbil.

Nästa tävling som gick av stapeln var Hällefors den 6 februari, det var också 2 sträckor som gick 2 gånger. - "Jag bestämde mig redan när jag släppte upp kopplingen vid starten att jag skulle sätta ett rätt högt tempo" Säger Linda. Men tyvärr så vart högerfoten lite för tung och det blev en vallvisit som kostade henne runt 10 sekunder, och så kommer den där tanken "hade det inte hänt... Så hade vi varit 3a i klassen efter första åket." - "Där efter så fick jag inte tillbaka tempot, visst förbättrade jag mig. Men dom andra förbättrade sig betydligt mer." Säger en besviken Linda. Men tyvärr så kunde hon inte undvika jumpoplatsen.

Den 27 februari var det dags för Ludvikas tävling, Skogsrundan. Tävlingen bestod utav 1 sträcka som skulle köras 2 gånger, denna sträcka var på 14.4km. - "Den här gången hade jag bestämt mig för att jag skulle sätta ett tempo som jag känner mig bekväm i och som jag känner att jag klarar av att hantera." Säger Linda dagen innan tävlingen. Men några kilometer in på SS1 så hamnade bakdelen på rallybilen ur spår och fronten sög tag i vallen. - "Jag var helt säker på att vi skulle gå runt och lägga oss på tak." Säger både Linda och kartläsaren Mikael. Men här var inte oflytet slut. -"Nej, tyvärr inte. Några kilometer senare så var det dags igen.. Det var säkert en Höger 2 som nöp och där klev bakvagnen igen ur spår och vi slutade med nosen mot snövallen." Säger Linda.
Men efter lite backning och krångel så var dom på rätt spår igen, - "Vi konstaterade att vi behövde ett par andra bakdäck då det inte fanns så mycket till fäste i dom vi hade." Säger Linda och Mikael.
Nu var det inte långt kvar till mål, men då var det dags igen. - "Jag gick lite för fort in i en höger som smalnade av lite och jag går ut lite för att skära innern, eftersom jag insåg att farten var förhög. Men det var väldigt konstigt plogat där och bakvagnen slog i snövallen på yttern och vips så stod vi ovan på en snövall" Säger en mycket besviken Linda.
Men tur hade dom, i svängen efter så stod ett gäng grabbar som kunde hjälpa dom loss och dom kunde åka i mål. Dock ungefär 12 minuter efter täten. - "Vi bestämde oss att för att inte riskera något på SS2 utan åka igenom för att få SS:mil" Säger Linda. Men i mål så var dom fortfarande ungefär 15 minuter efter täten. - "Det känns enormt surt, eftersom jag var sugen på en bra placering." Säger Linda och suckar.

Men roligheterna slutar inte här. Utan helgen efter var det dags igen, denna gången i Hällefors som bestod utav 1 sträcka som dom skulle köra 3 gånger. Redan på SS1 bevisade Linda att hon kan hänga med täten, hon lyckades köra in på en 4e plats av 6st i klassen. - "Jag var grymt imponerad av min körning och satte ett tempo som jag behärskade och trivdes med." Men sedan började det tråkiga, efter SS1 och ca. 60 bilar som åkt så blev det spårigt. - "Jag kände direkt i starten att det var vingligt och väldigt svårkört, eftersom Golf 1:an inte passar i spåren. Och tyvärr så blev det en liten vallvisit och jag lyckades slå i tummen rätt rejält." Tyvärr så lyckades hon inte förbättra sig tillräckligt mycket, utan den närmsta bakomvarande bil gick om och hon var nu 5:a. - "Inför sista åket bestämde jag mig för att sätta ett lagom tempo eftersom det förmodligen skulle vara ännu mer spårigt. Och eftersom tummen fortfarande gjorde ont så ville jag inte riskera att göra illa den ännu mer." Men hon åkte igenom och försämrade sig dock - precis som alla andra. Men hon lyckades behålla sin 5:e plats och blev alltså 5a av 6st i klassen.

Nu har det skett lite förändringar i teamet och Golf 1:orna är sålda, vad som nu står i garaget som Linda inte är beredd på att avslöja vad det är ännu. Vad det är för bil och det blir inte officiellt förrens vi närmar oss den 16 april då det är dags för nästa tävling.
- "Då har jag en ny tillfällig kartläsare som ska lotsa mig, Charlie Ekström, Eskilstuna. Det ska verkligen bli kul, tror att det är en person som passar väldigt bra tillsammans med mig på en tävling. Då vi båda är enormt tävlingsinriktade."

Nästa tävling som är Gröndalsprinten är en Nationell Rallyspecial på asfalt och grus, banans längd är ca 3.0 mil totalt varav ca 5,5 km SS/SP. Det är 2 st Specialsprov på asfalt och 1 st specialsträcka på grus varav ca 5% asfalt. - "Det är för mig första gången att köra rally på asfalt så det ska bli spännande. Men dom som sett mig köra säger att jag har bra förutsättningar för att köra asfalt då jag åker väldigt fina och raka linjer."


» Pressrelease från Linda Sjölin.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2011-03-23 19:27






PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde säsongen med dubbla tävlingar hos Vimmerby MS, träningsåk följt av två åk på tid gäller i serien. Ett 90-tal åkare gjorde upp under lördagen. I serien körs både rally och rallycross bilar, helgens tävling innebar start på klubben folkracebana innan man tog tunneln ut och...

Publicerad: 2024-04-21 19:05


Tidigare nyheter:
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.