Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Torsby fin premiär i årets SverigeSerie för VOC Mekonomen Rally.
PRESSRELEASE

MK Ratten i Torsby bjöd traditionsenligt in till premiärtävling i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. Därmed är den 34:e säsongen i klassens som är Sveriges största märkesklass och självklara plantskola för svensk rallyelit igång. Finnskogsvalsen Fryksdalens Brunnsborrning Rally delades precis som tidigare upp i två deltävlingar i VOC. Allt inleddes med tre dagsträckor för etapp ett följt av två utmanande sträckor som i mörker. Trots tufft väder veckan före start med regn och plusgrader var 2023-års sträckor sedvanligt ”Torsby fina” och fick idel lovord av klassen. Extra glada var Patrik Fredriksson och Magnus Lindqvist som vann var sin deltävling i Elit A, Patrik på särskiljningen efter att de båda åkt på tiondelen lika i första deltävlingen. I elit B knep Tim Palmqvist segern i första deltävlingen och Noah Grönkvist i den andra. I C tog Emil Huss hem segern i båda deltävlingarna. Bland juniorerna var det Hugo Carlberg som tog dubbel i och därmed full pott.

Elaka tungor skulle kunna förringa MK Rattens insats att sätta samman vintertävlingar av toppkvalitet med argumentet att det inte skulle vara så svårt med alla de vägar med VM-anor som finns i trakterna. Deltagare från hela landet kan dock unisont klargöra att det krävs mer än så. Rutinen lyser igenom och för att erbjuda det där lilla extra fick deltagarna chansen att värma upp på Shakedown även detta år. Hur många klubbar har energi och väg till att bjuda på det när man väl fått ihop sitt rally? I år utmanade vädret med plusgrader och regn veckan innan tävling men ett gediget grundarbete med vägarna gjorda att de ändå stod pall för väderutmaningen och lite minusgrader när det väl var dags att starta säkrade riktigt fint underlag.

Det är ingen slump att vi förlägger vår premiärtävling i Torsby och hos MK Ratten. Torsby bjuder allt som oftast på säkra vinterförhållanden och arrangörsstaben kan det här med rally. I år upprepade vi också succén från tidigare år med att dela upp tävlingen i två. Det gav inte bara chansen för de som bröt på förmiddagen att starta om, vi fick också ett riktigt mandomsprov med två riktigt fina och stundtals extremt utmanande sträckor att tackla i absolut mörker, säger klassansvarig Roger Fransson.

Patrik Fredriksson och Magnus Lindqvist i Elit A

Om någon någonsin tvekat på att konkurrensen i VOC är stenhård så kan denne någon sluta att tveka nu. När vi summerade dagens första deltävling över tre sträckor och mer än 20 minuters full-farts-åka så var Patrik Fredriksson med CoDriver Per Wiksten och Magnus ”Linkan” Lindqvist vägledd av Sara Ridde i högerstolen på tiondelen lika. Särskiljning alltså till Patriks fördel då han tog dagens första (och andra) sträcka. Om vi till det också lägger att Linkan åker hela dagen, dvs över alla fem sträckor, på femte tid totalt i en ”enhjulsdriven” VOC (dvs en bil utan diff). Med massor med prestandabegränsningar i reglementet. Då torde alla förstå hur fort det går i klassen och hur fantastiska förare vi har. Linkan har en hel rad hårdtrimmade bilar som driver på två eller fyra hjul bakom sig. Han får dessutom som alla i VOC bara köra med halogenljus, något som en del framhåller som detsamma som att i princip vara utan lyse.

Bara att lyfta på kepsen för fantastiska prestationer. Patrik slutade tyvärr i en snödriva på dagens andra mörkerdeltävling annars är jag säker på att kampen hade pågått ända till mållinjen. Bakom Patrik och Linkan så gjorde tidigare SverigeSerie-mästare Per Nordahl imponerande comeback med Henric Persson vid sin sida. Slutade på tredjeplats i båda deltävlingarna. Patriks avåkning i andra deltävlingen öppnade för Frederik Eckhardt som med en annan gammal VOC-profil Per Allo vid sin sida knep andraplatsen bakom Linkan i dagens andra deltävling.

Tim Palmqvist och Noah Grönkvist i lägre Elitklass.

Det var stenhårda fajter även i Elit B.

Så här i efterhand måste jag undra om jag hade någon form av partiell hjärnblödning som inte hade med Tim Palmqvist i mina tippade pallar i Elit B inför Torsby. Totaltvåa i serien i fjol och det med extremt starka vinterresultat. Bara att be om ursäkt, sätta på sig skämshatten och konstatera att Tim med Robin Palmqvist vid sin sida vann dagens första deltävling och körde in som tvåa i dagens andra. Grymt kört! I dagens första deltävling så tog Mikael Wallon vägledd av Jimmy Wallon andraplatsen bara 1,5 sekund efter Tim. Duon Jonas Karlsson/Johan Svensson tog sista pallplatsen. På service åt nog Noah Grönkvist taggtråd för efter paus var det ingen som rådde på honom och CoDriver Lucas Ivarsson Olsson. Grattis! Tvåa i andra tävlingen som nämnts Tim Palmqvist och Mikael Wallon fick nöja sig med en tredjeplats den här gången.

Dubbelt Emil Huss i Cupklassen

Att tippa vår hårdutvecklande C-förar klass i svenskt rallys framtidsklass är som konstaterats många gånger väldigt svårt. Men den här gången var det ingen kioskvältare i alla fall inte i vinnarcirkeln.

Emil Huss tog dubbelseger i Torsby stabilt vägledd av Clara Sundqvist. Emil som kände på SverigeSerien redan i fjol har utvecklats fantastiskt och det ska bli jättekul att följa honom och Clara den kommande säsongen. Robin Persson med CoDriver Johannes Lundbäck tog andraplatsen i dagens första deltävling med Stein Frederic Akre vägledd av Eivind Akre på tredjeplats. I dagens andra deltävling tog snön sin tribut och Robin tvingades bryta. Stein Frederic knep då andraplatsen och hemmaföraren Johan Larsson med en annan tidigare SverigeSerie-mästare vid sin sida, Kristoffer Karlsson körde in på en fin tredjeplats.

Med detta tackar VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie den fina tävlingen med det långa namnet Rally Finnskogsvalsen Fryksdalens Brunnsborrning för i år. Men ingen kommer att vara förvånad om vi ses om ett år igen. Så vi säger tack för den här gången både till MK Ratten och till alla förare som stod för sedvanligt imponerande insatser.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2023-01-20 06:06






Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
© emotorsport.seTill helgen startar Svenska Sprintcupen säsongen i Vimmerby med två dagar och deltävlingar på Vimmerby MS motorsports arena Gnagaredalen. Nu närmar det sig med stormsteg och förberedelserna är i slutskedet.
- Vi ska ha en jobbarkväll idag där vi ska putsa till det sista så alla tävlande, publik ...

Publicerad: 2024-04-16 20:38


Tidigare nyheter:
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.