SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Preben Berg, norsk-rally.com
© Preben Berg, norsk-rally.com
Mattias Olsson fortsätter jaga tempo i Ford Fiesta R5, ny fast co-driver på plats och siktar på både Svenska och Norska Mästerskapen.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Emil Karlsson går för ny säsong, uppdaterar och fortsätter med framgånsrika Volvon.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Snabb BMW Åkare är Vara MK´s Bengt Carlsson, nu ska han testa BMW´s vingar på andra marker som SM och inte bara på hemmaplan.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Isak Arvidsson laddar för ny säsong i Svenska RallyCupen och Ungdomsrally med Volvo 940´n.
Del 9; Vem kör vad 2020, bl.a. Olsson med R5 i SM & NM och Bengt utökar BMW åkandet.

Frisk fläkt från Västkusten i Ford Fiesta R5, ett högt tempo från start på året och i allt högre tempo fortsatte säsongen. Men vad händer nu för Mattias Olsson?
- Största förändringen är att Erik Gustafsson kommer att sköta noterna och att vi under året ska jobba oss in i egenskrivna noter samt att testa på lite större tävlingar för att förbättra känslan och farten ännu mer än under debutåret.

Då får vi se fortsättning med Fiesta R5?
- Det blir till att börja med samma Ford Fiesta R5 under 2020. Vi startade upp med test i Antilla strax före Jul och i mellandagarna åkte vi Norska Romjulsrallyt. Nästa tävling blir till helgen med Sigdalsrallyt, premiären för Norska Mästerskapet, avslutar Mattias, och tävlingen avgörs idag!

Hur ser kalendern ut för er?
- Vi har tänkt att åka Rally NM och Rally SM plus några mindre tävlingar som passar in i kalendern.


Hällefors åkaren Emil Karlsson tävlar flitigt, inledde året i Sveg med "rallycamp" men vad kommer här näst?
- Ja vi började ju med ett test i Sveg över trettonhelgen, vi skulle åkt Supercupen i Tierp men den blev ju tyvärr inställd som så mycket annat.

Var blir nu då första tävlingen?
- Planen var SM i Sandviken, vi får se, så fort vintern kommer så rullar schemat på. Vi har väl tänkt att åka Supercupen och början på Rally SM så får vi se hur året fortsätter med tävlingar.

Ni testade med Volvo, innebär samma bil?
- Vi kommer fortfarande åka Volvo 940. Självklart skulle det ha varit kul med ett bilbyte, att testa på något nytt, men de är väldigt mycket pengar de handlar om så därför har vi valt att fortsätta utveckla Volvon och bland annat sätta på insprutning till våren.
- I övrigt har motorn varit på uppfriskning hos JB Engine över vintern, nytt block och kolvar och genomgången. I höstas var vi med Öhlins och testade ut deras nya framdämpare, som vi ska fortsätta utveckla nu över vintern.


En BMW som ylar på västgötaslätten, då kan det va Vara MK´s Bengt Carlsson, Vad är målet med 2020?
- Vår målsättning är att vara så förberedda som går inför säsongen. Vi skippar vintersäsongen, för att satsa helhjärtat på gruset, planen är att vara med redan till Anderslövsrallyt i april. Sedan är planen att delta i minst två SM-tävlingar, dags att testa BMW:s vingar på den nivån, hälsar teamet.
- Vi kommer ju också åka de lokala tävlingarna här i Skaraborg, plus några utvalda utanför dess gränser så vid sidan om SM är det ju tävlingar i Svenska RallyCupen och Mega Rally Cup som gäller.

Och ni kommer synas på fler håll?
- Efter som vi kommer satsa mer på tävlande, ja då ska vi också synas mer i sociala medier. Vi har utökat teamet med två herrar som skall sköta det så ni kan följa oss ordentligt när vi är ute och tävlar!

Vem sitter i högerstolen?
- Samma som ifjol, det är Martin Kempe som läser noterna.

Och BMW´n är den samma?
- Vi kommer fortsätta med vår välljudande Grupp-H BMW som vi åkt några år. Bilen har ständigt uppdaterats med åren, nu i vinter har den plockats isär och fått sig en grundlig översyn.


Bröderna Arvidsson från Gullabo RC, Isak och Oscar laddar för en ny säsong.
- Planer för året är att fortsätta i samma bilar. Jag i min Volvo 940 i Ungdomsklassen och Oscar i sin Golf 3 grH, hälsar Isak som förra året körde hem Ungdomsklassen i Svenska RallyCupen och fortsätter.
- Jag ska försöka få upp högre tempo, bättre jämnhet och framförallt minimera misstagen.

Det blir alltså Volvo 940 och VW Golf MK3 som gäller.
- Volvon är under helrenovering, ny låda, en hel del ny plåt och ny lack och genomgång av motor och bakaxel är vad som görs nu. Vad det gäller Golfen får den sig bland annat en renoverad motor.

Var får vi se er tävla under året?
- Jag kommer åka samma cuper som 2019, det blir alltså fokus på Svenska RallyCupen och Bilsport Rally Cup och självklart ska vi försöka hänga med i toppen.
- För Oscar är det Sydsvenska Rallycupen och förhoppningsvis någon SM-deltävling som står på kalendern, avslutar Isak.


Läs tidigare delar av "Vem kör vad 2020":
»
Del 8; Vem kör vad 2020, bl.a. Haglund R5 satsar & Persson från Ungdomsrally till R2.
» Del 7; Vem kör vad 2020, bl.a. en maxad Mazda och Haraldsson i potent Golf.
» Del 6; Vem kör vad 2020, bl.a. Liiten laddar för SM & Kristian byter Clions R3 mot nya grupp H.
» Del 5; Vem kör vad 2020, bl.a. Skoglund går för NM & Backström ska underhålla med "kutryggen".
» Del 4; Vem kör vad 2020, bl.a. Lahti i Mitsubishi WRC & Axelsson i SM med BMW M3.
» Del 3; Vem kör vad 2020, bl.a. Anton kör på egna noter & Harling vässar inför SRC.
» Del 2; Vem kör vad 2020, bl.a. Wikström i SM med WRC & Östlund upp som c-förare.
» Del 1; Vem kör vad 2020, bl.a. Rudengrens R5:a & Hannah ny i Jakobssons trebilsteam.


Publicerad: 2020-01-18 10:25






Trippel Toyota i Safaritoppen, Andersson toppar och Solberg trea i WRC2.
© Toyota Gazoo Racing.Fredagen i Safari Rally Kenya var Kalle Rovanperäs dag, sex sträcksegrar och leder rallyt stort. Kalle drog ifrån under eftermiddagen när konkurrenterna hade problem, både Esapekka Lappi och Ott Tänak frestade bilarna för hårt, haveri för dem båda och chanserna på tätplacering borta för två av Hyund...

Publicerad: 2024-03-29 15:57


Rovanperä toppar Safarirallyt, Andersson bäst i WRC2 och dubbla punktering för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Förmiddagens loop med tre sträckor avverkade i Safari Rally Kenya, det har inte varit helt händelsefattigt. Thierry Neuville touchade en jordbank och slog punktering, tappade lite tid och tar sig till service som sjätte bil i listan, 48 sekunder bak ledaren.

I topp ses dubbelt Finskt, Kalle Rova...

Publicerad: 2024-03-29 10:11


Fullt startfält för Påskaftonens Stenbocken Sprint.
© emotorsport.seKlassiskt Påskrally på lördagen i Norrköping, dags för Stenbocken Sprinten hos Norrköpings MK där en sträcka på Himmelstalundsområdet körs tre gånger. Tidigt var de 120 platserna bokade, man var strax över 140 anmälda innan anmälan stängde och gallringen fick ta vid för att nå maxtaket.
Sex åkare u...

Publicerad: 2024-03-28 18:48


Följ fredagens sex sträckor i Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport.Safari Rally Kenya rullar igång på allvar, 19km långa Loldia inleder rallyt efter torsdagens korta publiksträcka. Lite kortare Geothermal på 13km tar vid innan den 31,5km Kedong avslutar första loopen.

Tillbaka för en välbehövlig service på 40 minuter innan ekipagen rullar ut på en andra vända öv...

Publicerad: 2024-03-28 18:41


Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Tidigare nyheter:
Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.